fbpx

Ons werk

Van eCommerce tot de zakelijke dienstverlening en van MVO’s tot B-corp gecertificeerde bedrijven; Digital Hummingbird biedt maatwerk voor elk duurzaam bedrijf. En met succes! Hieronder vind je een greep uit de succesverhalen van onze mooie zwerm aan trekvogels. Laat je inspireren en neem geheel vrijblijvend contact op om ook jouw campagnes vleugels te geven.

MARC INBANE

Sinds 2021 zitten de campagnes van MARC INBANE internationaal in de lift. De Google advertenties kregen een goede opfrisbeurt en MARC INBANE werd voor het eerst vertoond in het Microsoft Ads netwerk. Dat de optimalisaties werkten, bleek uit de omzetgroei én groei in rendement. Dat is bijzonder; want wanneer je je focust op een grotere omzet, gaat dit vaak ten koste van het rendement.

Feedoptimalisatie en budgetallocatie

Voor MARC INBANE hebben we de shopping feeds geoptimaliseerd en – in plaats van 100% adverteren op alle producten – zijn we selectiever te werk gegaan. De mediabudgetten werden beter verdeeld zodat de producten waar veel vraag naar is, vaker werden vertoond. Daarnaast zijn we beter gaan inspelen op acties én het weer: de weersomstandigheden hebben namelijk veel invloed op de vraag naar MARC INBANE’s vegan tanningproducten.

Conversieadvies met behulp van data analyse

Naast de Search, Shopping, Remarketing en Branding campagnes, heeft Digital Hummingbird een online dashboard ingericht waarop alle marketingkanalen samenkomen. Daarnaast voorzagen we het bedrijf van conversie-advies in de aankoopfunnel gericht op het buitenland. Onze ooster en zuiderburen hebben namelijk iets andere behoeften dan we als Nederlanders gewend zijn.

Case - MARC INBANE

%

Groei in omzet

%

Meer zichtbaarheid

%

Stijging in rendement

Case - Food for Skin

Food for skin

In 2022 sloegen Food for Skin en Digital Hummingbird de handen campagnematig ineen, en hoe! De campagnes gericht op 100% natuurlijke huidverzorging blijven nieuwe hoogtes bereiken. De omzet is enorm gestegen (in sommige maanden x 2,5) en ook de naamsbekendheid zien we van maand op maand groeien.

Full funnel strategie

Voor Food for Skin zetten we in op Social Ads, Google en Microsoft Ads en Organische vindbaarheid. Door een volledige salesfunnel uit te werken binnen Meta Ads steeg het relevante bereik én bijbehorende omzet exponentieel. We testte verschillende type uitingen en blijven deze aan de hand van een duidelijke contentkalender hernieuwen en optimaliseren.

Shopping feed en zoekwoordonderzoek

De shoppingfeed van Food for Skin werd volledig herzien. We herschreven titels en beschrijvingen zodat deze beter aansluiten bij de meest relevante zoekopdrachten. We voerden een volledig zoekwoordonderzoek uit en op basis hiervan werden de Google en Microsoft adverenties opnieuw ingericht. Voor SEO voerden we optimalisaties door en dat resulteerde in een verbetering van 17 procent op de rankings in Google.

%

Groei in omzet

%

Stijging in naamsbekendheid

%

Meer engagement

Wildlife Justice Commission

Al sinds 2017 adverteert de Wildlife Justice Commissioin via een Google Ads Grant account. Omdat ze zelf onvoldoende kennis hadden van dit platform kozen ze ervoor het adverteren uit te besteden. Begin 2023 voelde de organisatie de behoefte om de advertenties zelf te beheren en onderhouden. Daarom klopte de organisatie bij Digital Hummingbird aan voor een uitgebreide training.

Training Google Ads en Google Analytics

Met behulp van een training op maat en bijbehorend naslagwerk kon het bedrijf zelf aan de slag. Digital Hummingbird verzorgde de online tracking en migratie naar Google Analytics 4 zodat de Wildlife Justice Commission de juiste data kon inzien en kon sturen op specifieke en belangrijke conversiepunten. Toen de organisatie eindelijk zelf aan de slag wilde én de campagnes overnam, besloot het oude bureau álle campagnes te verwijderen. Digital Hummingbird heeft daarom geholpen bij het opzetten van nieuwe campagnes.

Ondersteuning on demand

The Wildlife Justice commission weet Digital Hummingbird nog steeds te vinden bij vragen of ondersteuning op andere kanalen. Wij hebben kennisoverdracht hoog in het vaandel staan en ondersteunen daarom op aanvraag bij verschillende marketinguitdagingen binnen Google, tracking en Sociale media.

Case - Wildlife Justice Commission

%

Campagnes in eigen beheer

%

Betrouwbaardere tracking

%

Meer kennis

Case - Duurzame producten shop

Duurzame producten shop

Voor de Duurzame Producten Shop is Digital Hummingbird gevraagd om organisch te groeien. Om dit te bewerkstelligen, zetten we in op SEO en Sociale Media. We zette een contentplanning op met duidelijke rubrieken en voorzien in de creatives, content en juiste hashtags voor. Het resultaat is een enorme groei in sociaal bereik. Extra bijzonder omdat door de iOS-updates van Meta de meeste bedrijven worstelen met hun organische zichtbaarheid.

SEO Productoptimalisatie

Naast social media, richten we ons op de zichtbaarheid binnen online zoekmachines als Google, Bing en Ecosia. We optimaliseren producttitels, omschrijvingen en afbeeldingen zodat deze beter gevonden kunnen worden. Bovendien hebben we zogenaamde ‘free listings’ (de gratis Google Shopping items) geactiveerd. Door de combinatie van SEO en de shopping listing zien we een groei van 55 procent in nieuwe bezoekers én omzet. Niet zo gek, want de producten sluiten beter aan op de zoekintentie van nieuwe bezoekers.

Visuals en ontwikkeling merkidentiteit

Voor de Duurzame Producten Shop verzorgen we de social visuals en op de achtergrond werken we aan een volledig nieuwe merkidentiteit. Houd dit bedrijf dus goed in de gaten de komende maanden!

%

Meer sociaal bereik

%

Groei nieuwe bezoekers

%

Meer omzet

Stimular

Stimular vroeg Digital Hummingbird om meer inzicht in hun online data. Inmiddels hebben we 5 custom Looker Studio dashboards ingericht én conversiedoelen opgesteld om door te meten wat er gebeurt op de verschillende websites van Stimular.

SEO audit, workshop en optimalisaties

Naast inzicht in data, wil Stimular ook hun online zichtbaarheid vergroten. Daarom voerde Digital Hummingbird een uitgebreide audit uit. We verzorgden een SEO-workshop en ondersteunen bij de praktische optimalisatie door tips te geven en gerichte zoekwoordonderzoeken uit te voeren.

Google en LinkedIn Ads

Voor een van de labels van Stimular verzorgden we bovendien de Google en LinkedIn advertenties om leads te verzamelen. We ondersteunden in de juiste setup van LinkedIn, bepaalde de juiste doelgroep en richtte de volledige Google Ads campagnes in. Daar waar er voorheen amper leads binnenkwamen, lukte dat met de combinatie van Google en LinkedIn wel.

Case - Stimular

%

Inzicht in onlin traffic

%

Groei in zichtbaarheid

%

Meer kennis

Duurzame trekvogels

Als bevlogen online marketeers zijn we trots op de zwerm trekvogels die zich al door Digital Hummingbird lieten ondersteunen. En hoewel we pas sinds 2020 bouwen aan een duurzaam portfolio, hebben we al meer dan 10 jaar ervaring in het vergroten van online zichtbaarheid, naamsbekendheid en het vergroten van leads en eCommerce omzet. Bekijk ook eens onze online diensten en laat je inspireren in wat Digital Hummingbird mogelijk voor jouw bedrijf kan betekenen.

Niet zomaar een marketingbureau

Digital Hummingbird is hét duurzame marketingbureau dat bedrijven met goede, groene ambities helpt aan een groter online podium. Dat doen we op duurzame wijze zodat jij een mooie klantenbase aan je kunt binden. Met behulp van SEO en SEA zetten we in op jouw online vindbaarheid. En via social media bereiken we een nieuwe duurzame doelgroep die naadloos aansluit bij jouw missie als bedrijf. Daarnaast zorgen we dat we onze online impact goed door kunnen meten via Google Analytics en Google Looker Studio.

Wil je weten wat dit concreet voor jou kan betekenen? Nodig jezelf dan vooral uit voor een plantbased, fairtrade kop cappuccino of kop thee. We zijn een bevlogen organisatie die ook jouw boodschap graag koppelt aan de groeiende groep duurzame consumenten of ondernemers.

Lees ook onze blogs

Blijf bij en lees de laatste ontwikkelingen op het gebied van online marketing of duurzaamheid. Zo verzamel je zelf al de nodige informatie om jouw campagnes vleugels te geven. Hier hulp bij gewenst? Neem dan gerust contact op. We ondersteunen je graag.

De duurzame dagen kalender 2024

Ook jij hebt dit jaar vast het voornemen om vaker content te delen. Hoe meer relevante content jij creëert, hoe beter je opgemerkt wordt door jouw doelgroep. Maar wat nu als je om inspiratie verlegen zit? Download gratis de duurzame inhaakkalender en weet met gemak...

Lees meer

Duurzame marketingkanalen: zo zet jij ze in!

Als duurzaam bedrijf maak je deel uit van een revolutionaire beweging die de wereld transformeert naar een groene toekomst. De aandacht rondom duurzaamheid groeit en dat maakt jou een pionier waar je trots op mag zijn! Het streven naar duurzaamheid gaat vaak verder...

Lees meer

Adwords beheer uitbesteden of zelf doen?

Twijfel je of het beheer van Google Ads (voorheen Adwords) uit wilt besteden? Dat begrijpen wij heel goed. Het uitbesteden van campagnes vraagt namelijk om extra budget. Daarnaast gaan er behoorlijk wat horrorverhalen de rondte over bureaus die een potje maken van het...

Lees meer

Let's work together!

Samen bereik je meer dan alleen. Met de hulp en kennis van Digital Hummingbird verzeker je jezelf ervan meer online resultaat te behalen. Interesse?