fbpx

Meer Sales met Marketplaces

Breid je online shop letterlijk uit en geef jouw sales een extra boost. Met Marketplaces voeg je extra kanalen toe aan jouw marketingmix. Deze kanalen zijn er specifiek op gericht om producten op de markt en te verkopen. Je hebt in dus snel een enorme salesmachine tot je beschikking om jouw online verkopen te stimuleren. 

Marketplaces in jouw strategie

Vergroot je bereik, stimuleer jouw verkopen en krijg toegang tot nieuwe klantsegmenten. Gedreven door een zoektocht naar meer opties en betere prijzen, omzeilen consumenten steeds vaker particuliere webshops. Ze navigeren linea recta naar Bol.com, Amazon of Marktplaats. Jij kunt ondertussen een handig slaatje uit die wetenschap slaan.

Bol.com Marketplace web icoon

Bol.com

Met 1 miljoen bezoekers per dag ligt de wereld aan je voeten. En verkoop je niets, dan maak je geen kosten. Je betaalt alleen een kleine fee als je een product verkoopt.

Amazon Marketplace web icoon

Amazon

Pas sinds maart 2020 in Nederland. Toch weten consumenten van Hollandse bodem deze gigant al prima te vinden. Ook met internationale ambities zit je bij Amazon goed.

Marktplaats web icoon

Marktplaats

Werkt iets anders dan Bol en Amazon. Marktplaats’ AdMarkt is vergelijkbaar met Google Ads. Je betaalt per klik op jouw advertentie en de verkopen vinden plaats op jouw eigen website.

Start met marketplaces

Om te starten met online marketplaces heb je eigenlijk slechts 2 dingen nodig: een account en producten. Wil je jezelf  onderscheiden van de concurrentie, dan verdienen een aantal specifieke onderdelen de aandacht.

Optimaliseer je jouw productcontent tot in de puntjes. Titels, omschrijving, specificaties, beeldmateriaal: alles is erop gericht om jouw potentiële kopers een zo compleet mogelijk beeld te geven van wat ze kopen.

Richt je op productberoordelingen. Deze bouwen vertrouwen op en stellen consumenten in staat om een weloverwogen aankoopbeslissing te maken. Volg kopers op en vraag ze om jouw product te reviewen.

Adverteer om consumenten in verschillende fasen van de customer journey aan te trekken. Begin klein en promoot in eerste instantie jouw fastest moving products. Bouw tractie op met jouw campagnes voordat je jouw advertentiebudget verhoogt.

%

Meer verkeer

%

Hogere inkomsten

Tevreden klanten

FAQ’s Online Marketplaces

Hoe werken online marketplaces?

Een online marktplaats is een website of app die het winkelen vanaf verschillende online verkooppunten makkelijker maakt. De exploitant van de marktplaats bezit over het algemeen zelf geen inventaris. Ze bieden ruimte aan andere verkopers om hun producten aan te bieden.

Waarom verkopen via marketplaces?

De voor de hand liggende reden is om jouw aantallen verkopen te doen stijgen. Marktplaatsen zijn bovendien populair bij de gemiddelde consument. Deel uitmaken van een gevestigde marketplace zorgt voor een zekere mate van vertrouwen tussen jou en jouw kopers.

Kun je gratis gebruik maken van marketplaces?

Nee. Bol, Amazon en Marktplaats houden er allemaal een eigen verdienmodel op na. Bij Bol en Amazon betaal je een bemiddelingsfee per verkocht product. Bij Amazon betaal je daarnaast maandelijks 39 euro voor een verkopersaccount. Marktplaats rekent kosten per klik op jouw advertentie.

Welke marketplaces zijn er nog meer?

Een hele hoop. Voor het verkopen van producten aan consumenten zijn Bol, Amazon en Marktplaats de bekendste. Maar denk ook eens aan Thuisbezorgd, Ebay, Beslist.nl of VidaXL. Er is een hoop te kiezen.

Waar moet ik mee beginnen?

Dat is volledig afhankelijk van wie je waar wilt bereiken. Zoals bij ieder marketingplatform geldt dat het belangrijk is inzicht te krijgen in jouw doelgroep en diens online gedrag. Digital Hummingbird kan je daarmee ondersteunen. Zodra je dit voor ogen hebt, weet je precies op welke platformen jij je doelgroep kunt benaderen.

Hoe kan ik starten?

Met de selectie van de beste marketplace(s), een verkoperskanaal en een lijst met producten. Dit kan in de vorm van een feed, maar hoeft niet. Wij helpen met de optimalisatie en het live zetten ervan en jij handelt de extra verkopen af.

Lees onze blogs

Lees meer over de laatste ontwikkelingen op het gebied van online marketing. Zo kun je ook zelf jouw campagnes vleugels geven.

De duurzame dagen kalender 2024

Ook jij hebt dit jaar vast het voornemen om vaker content te delen. Hoe meer relevante content jij creëert, hoe beter je opgemerkt wordt door jouw doelgroep. Maar wat nu als je om inspiratie verlegen zit? Download gratis de duurzame inhaakkalender en weet met gemak...

Lees meer

Duurzame marketingkanalen: zo zet jij ze in!

Als duurzaam bedrijf maak je deel uit van een revolutionaire beweging die de wereld transformeert naar een groene toekomst. De aandacht rondom duurzaamheid groeit en dat maakt jou een pionier waar je trots op mag zijn! Het streven naar duurzaamheid gaat vaak verder...

Lees meer

Adwords beheer uitbesteden of zelf doen?

Twijfel je of het beheer van Google Ads (voorheen Adwords) uit wilt besteden? Dat begrijpen wij heel goed. Het uitbesteden van campagnes vraagt namelijk om extra budget. Daarnaast gaan er behoorlijk wat horrorverhalen de rondte over bureaus die een potje maken van het...

Lees meer

Let's work together!

Samen bereik je meer dan alleen. Met de hulp en kennis van Digital Hummingbird verzeker je jezelf ervan meer online resultaat te behalen. Interesse?