fbpx

Bomen planten voor de toekomst

Eerlijk is eerlijk, we kunnen wel wat meer bomen gebruiken op planeet aarde. Bomen planten is de makkelijkste manier om klimaatverandering tegen te gaan, dieren in het wild te beschermen en kwetsbare gemeenschappen te helpen het hoofd te bieden aan de klimaatcrisis.

Atlantisch regenwoud

Door (illegale) houtkap is er al 83% van het Atlantisch Regenwoud verdwenen. Hierdoor staan sommige dieren op de rand van uitsterven. Het overgebleven bos is bovendien te klein geworden om vocht vast te houden. Dit terwijl ruim 30% van de mensen in Zuid-Afrika afhankelijk is van het water uit het Atlantisch Regenwoud. Daarmee is dit regenwoud één van de meest bedreigde gebieden ter wereld.

Herstel bos, plant bomen

De biodiversiteit aan bos, planten en dieren heeft plaatsgemaakt voor landbouw en veeteelt. Digital Hummingbird helpt mee om bos te herstellen. Wist je dat er op heel de wereld nog maar de helft van alle bomen die ooit bestonden over is? Met de toenemende CO2-problematiek, is het belangrijker dan ooit om te investeren in bomen. Zij nemen namelijk CO2 op en laten zuurstof vrij. Zuurstof die wij hard nodig hebben.

Draag (indirect) bij

Digital Hummingbird investeert 5 procent van de winst in het planten van bos in het Atlantisch Regenwoud. Dit betekent dat jij als (potentiële) klant indirect bijdraagt aan het vergroenen van onze planeet. Aan het eind van het jaar wordt er een donatie gedaan aan het Wereld Natuur Fonds. Zij zorgen dat die bijdrage geïnvesteerd wordt in het Atlantisch Regenwoud. Wil je zelf een extra bijdrage leveren aan het planten van bomen? Geef dan een bosje bomen cadeau aan jezelf of aan iemand anders.

Bomen Planten - Altantisch Regenwoud

Bomen zijn hard nodig

De wereldwijde CO2-uitstoot bedraagt 49,3 miljard ton. Eén boom neemt gemiddeld per jaar ongeveer 20 kilo CO2 op. Wordt dit hout verbrand, dan komt die CO2 net zo hard weer vrij.  Dat betekent dat er nogal wat bomen nodig zijn om iets te doen aan de mondiale stikstof-uitstoot.

Bomen planten helpt tegen klimaatverandering en zorgt ervoor dat de omgeving weerbaarder is tegen hevige regenbuien en hittegolven. Wist je dat één boom net zoveel verkoeling geeft als tien airco’s? En doordat de wortels van bomen de grond stabiliseren, spoelt de toplaag niet meer weg. Dit zorgt voor een vruchtbare grond en voorkomt modderstromen.

De stikstofproblematiek is moeilijk te compenseren met alleen bomen. Daarom zet Digital Hummingbird zich er nog steeds voor in juist die bedrijven te laten groeien die van nature al minder belastend zijn voor het milieu. Onze filosofie is dan ook: hoe groter het podium voor dit type bedrijven, hoe beter dat is voor onze planeet. Past jouw bedrijf in dit straatje en wil je weten hoe jij online kunt groeien? Neem in dat geval vrijblijvend contact op.

Lees ook onze blogs

Blijf bij en lees de laatste ontwikkelingen op het gebied van online marketing of duurzaamheid. Zo verzamel je zelf al de nodige informatie om jouw campagnes vleugels te geven. Hier hulp bij gewenst? Neem dan gerust contact op. We ondersteunen je graag.

De duurzame dagen kalender 2024

Ook jij hebt dit jaar vast het voornemen om vaker content te delen. Hoe meer relevante content jij creëert, hoe beter je opgemerkt wordt door jouw doelgroep. Maar wat nu als je om inspiratie verlegen zit? Download gratis de duurzame inhaakkalender en weet met gemak...

Lees meer

Duurzame marketingkanalen: zo zet jij ze in!

Als duurzaam bedrijf maak je deel uit van een revolutionaire beweging die de wereld transformeert naar een groene toekomst. De aandacht rondom duurzaamheid groeit en dat maakt jou een pionier waar je trots op mag zijn! Het streven naar duurzaamheid gaat vaak verder...

Lees meer

Adwords beheer uitbesteden of zelf doen?

Twijfel je of het beheer van Google Ads (voorheen Adwords) uit wilt besteden? Dat begrijpen wij heel goed. Het uitbesteden van campagnes vraagt namelijk om extra budget. Daarnaast gaan er behoorlijk wat horrorverhalen de rondte over bureaus die een potje maken van het...

Lees meer

Let's work together!

Samen bereik je meer dan alleen. Met de hulp en kennis van Digital Hummingbird verzeker je jezelf ervan meer online resultaat te behalen. Interesse?