fbpx

Duurzaam verkopen via bol.com

Groene, verantwoorde producten op online marketplaces: gaat dit goed samen of streef je met zo’n samenwerking je eigen duurzame doelen voorbij? Bol.com – Marketplace van Hollandse bodem – zegt gelukkig al een tijdje volmondig ‘ja’ tegen duurzaamheid. Zo is de stroom die ze gebruiken voor hun gebouwen bijvoorbeeld sinds 2020 honderd procent afkomstig uit lokale wind- en zonne-energie. Ook binnen het bol-platform is het door het nieuwe duurzaamheidslabel makkelijker dan ooit om duurzame producten te shoppen.

Duurzaamheid & Marketplaces

Bol.com zet zich dus in voor wereld met een verminderde carbon footprint. Hoe zit het eigenlijk met Amazon? Jeff Bezos, de topman van Amazon stopte zeer recent 10 miljard in een fonds voor Klimaat en Natuur. In 2019 groeide de carbon footprint van dit bedrijf echter met 15 procent. Het is nog niet bekend hoe de uitstoot er in 2020 uitzag. Maar tot en met 2019 kreeg groei en verkoop voorrang op het verminderen van de koolstofuitstoot. Nog niet bepaald duurzaam dus.

Bol.com verkleint actief hun voetafdruk

In 2025 wil bol.com dat hun klanten klimaatneutraal kunnen winkelen. Om dit doel te bereiken werken ze samen met een aantal van hun partners.  Het is een duidelijke stip op de horizon en om die reden past deze online gigant prima in een duurzame marketingmix. Het aanmaken van een verkopersaccount op bol.com is zo gepiept en sta je eenmaal in de startblokken, dan kun je relatief eenvoudig een duurzaamheidslabel aanvragen.

Duurzaam Assortiment Marketplaces

Zo’n label zorgt voor een vermelding op verschillende plaatsen binnen het blauwe platform. Zo kun je via filters uitkomen op een duurzaam assortiment binnen vrijwel iedere productcategorie, er is een duurzame cadeauwinkel en een verzamelpagina die inspiratie biedt op het gebied van duurzaamheid.

Duurzaamheidslabels bol.com

9 Duurzaamheidsthema's

Bol.com hanteert verschillende thema’s en deze zijn op hun beurt gekoppeld aan een of meerdere keurmerken. Voorbeelden hiervan zijn FSC 100% voor verantwoorde bosbouw, NaTrue voor natuurcosmetica, Max Haveloor voor fairtrade producten en RCS Blended voor gerecyclede materialen.

  • Algemeen Milieukeurmerk
  • Energiezuinig
  • Fairtrade
  • Recycled
  • Refurbished
  • Tweedehands boeken
  • B Corp
  • Duurzame landbouw en visserij
  • Verantwoorde Materialen

Bol.com Duurzaamheidslabel aanvragen

Het aanvragen van een duurzaamheidslabel is relatief eenvoudig. Je downloadt een inputformulier waarbij je per EAN-code aangeeft onder welk keurmerk het product valt. Vervolgens kun je dit uploaden via de partnerplatformpagina van bol. Zorg wel dat je al een verkopersaccount hebt én de certificaten van de opgegeven keurmerken kunt aanleveren. Bol.com zegt wekelijks de aanvragen te beoordelen, dus binnen een mum van tijd kunnen ook jouw producten voorzien worden van zo’n waardevol label.

Kom je er nou niet helemaal uit en/of heb jij een enorm aantal producten die sowieso wel een optimalisatiebeurt verdienen. Schroom dan niet om vrijblijvend contact op te nemen. Dan gaan we samen na hoe de zichtbaarheid en de prestaties van jouw producten verbeterd kunnen worden.

Dit interesseert je misschien ook

De duurzame dagen kalender 2024

Ook jij hebt dit jaar vast het voornemen om vaker content te delen. Hoe meer relevante content jij creëert, hoe beter je opgemerkt wordt door jouw doelgroep. Maar wat nu als je om inspiratie verlegen zit? Download gratis de duurzame inhaakkalender en weet met gemak...

Lees meer

Duurzame marketingkanalen: zo zet jij ze in!

Als duurzaam bedrijf maak je deel uit van een revolutionaire beweging die de wereld transformeert naar een groene toekomst. De aandacht rondom duurzaamheid groeit en dat maakt jou een pionier waar je trots op mag zijn! Het streven naar duurzaamheid gaat vaak verder...

Lees meer

Adwords beheer uitbesteden of zelf doen?

Twijfel je of het beheer van Google Ads (voorheen Adwords) uit wilt besteden? Dat begrijpen wij heel goed. Het uitbesteden van campagnes vraagt namelijk om extra budget. Daarnaast gaan er behoorlijk wat horrorverhalen de rondte over bureaus die een potje maken van het...

Lees meer